GeriEt Yemeği Tarifleri Etli Kadayıf Dolması Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Etli Kadayıf Dolması Tarifi

Etli Kadayıf Dolması Tarifi

Et yemeklerine farklı bir soluk getiren etli kadayıf dolması tarifine bayılacaksınız. Tatlısını yemeye alışık olduğumuz kadayıf dolması bu kez etli versiyonuyla karşınızda! İşte etli kadayıf dolması tarifi, malzemeleri ve yapılışı...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram taze kadayıf
  • 250 gram dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yumurta
  • 5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber, kimyon

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı tereyağı

Etli Kadayıf Dolması Tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle soğan ve sarımsağı rendeleyip fazla suyunu süzdükten sonra harç malzemeleriyle beraber yoğurun.

Elde ettiğiniz harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp kadayıfa sarın.

Kadayıflı topları yağlanmış fırın tepsinize dizip üzerine erimiş tereyağı gezdirin.

Etli kadayıf dolmasını 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Üzerine Antep fıstığı ya da dövülmüş ceviz içi serpiştirerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...