Etli erik yemeği tarifi

Osmanlı saraylarından sofralarınızı şenlendirecek bir tarifimiz var. Bursa mutfağının enfes etli erik yemeği... Bahar aylarında yetişen yeşil eriğin ekşiliği ile nefis kuzu etinin lezzetli buluşması damak tadınızda izler bırakacak. Bu enfes tarifin akşam yemeklerinde veya misafir sofralarınızda size eşlik etmesini isterseniz işte tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

Etli erik yemeği tarifi
Etli erik yemeği tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeKolay

Malzemeler

  • Bir adet kuru soğan
  • 300 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 200 gram kuru erik veya yeşil erik
  • Tereyağı
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
Nasıl Yapılır
  1. Erikleri Hazırlama
    Erikleri yumuşaması için bir saat sıcak suda bekletin. Yumuşayınca süzgeçten geçirip çekirdeklerini çıkartın.
  2. Etlerin Hazırlanması
    Bir tencerede tereyağını eritin ve küp küp doğradığınız soğanları ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine kuzu etlerini ilave edin ve suyunu çekene kadar kavurun.
  3. Pişirme İşlemi
    Etler pişince su ve erikleri ekleyerek bir süre pişirin. Tuzu ilave edin ve tencerenin kapağı kapalı bir şekilde yaklaşık on dakika daha pişirin.
  4. Servis
    Ocaktan alıp sıcak olarak servis edin.
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ288 kcal
ŞEKER4 g
YAĞ24 g
PROTEİN13 g