Etimek tatlısı tarifi (Muhallebili)

Etimek tatlısı kolay yapımı ve malzemeleriyle tatlı severlerin gözde tarifleri arasında yer alıyor. Hafif bir tatlı olan muhallebili etimek tatlısı hem göze hem damağa hitap ediyor. Peki, evde kolay etimek tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, etimek tatlısı tarifi ve yapım aşamaları...

Etimek tatlısı tarifi (Muhallebili)
Etimek tatlısı tarifi (Muhallebili)
cakeServis:6+ Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeKolay

Malzemeler

  • 1 paket hazır etimek

Şerbeti için;

  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası

Üzeri için;

  • Tarçın ya da mevsim meyveleri
Nasıl Yapılır
  1. Ekmekleri Hazırlama:
    Dikdörtgen bir cam kabı seçin ve ekmekleri bu kaba düzgün şekilde dizin.
  2. Şerbeti Hazırlama:
    Şeker ve suyu tencereye alın, kaynatın ve ardından 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. 10 dakika bekledikten sonra şerbeti ekmeklerin üzerine dökün.
  3. Muhallebiyi Hazırlama:
    Başka bir tencereye 1 litre süt ekleyin. Tereyağı ve vanilya hariç diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın. Ortalama ateşte karışımı koyulaşana kadar pişirin. Kaynamaya başladığında vanilya ve tereyağını ekleyin.
  4. Muhallebiyi Ekmeklerin Üzerine Dökme:
    Muhallebiyi hazır olduğunda, ekmeklerin üzerine dökün ve düzgünce yayın. Soğumaya bırakın.
  5. Sunum:
    İsteğe bağlı olarak, mevsime uygun meyvelerle veya tarçınla süsleyerek servis yapın.
  6. Afiyet Olsun! 🍴
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ498 kcal
ŞEKER71 g
YAĞ3 g
PROTEİN4 g