GeriEt Yemeği Tarifleri Et tava tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Et tava tarifi

Et tava tarifi

Tava denince aklımıza bir mutfak gereci geliyor ama tava aynı zamanda fırında pişen bazı et yemeklerinin de ortak adı. Malzemeleri bir araya toplayıp fırında yavaş yavaş pişirdiğinizde enfes bir lezzete kavuşan bu yemeklerden en basiti et tava malzemeleri ve yapılış aşamalarıyla aşağıda. Şimdiden elinize sağlık diyor tarifimize geçiyoruz…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram dana kuşbaşı
  • 50 gram kuyruk yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 kilogram domates
  • 1 baş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber

Et tava tarifi Nasıl yapılır?

Etleri derin bir kaseye alın.

Üzerine zeytinyağını, tuzu ve baharatları ekleyin ve hepsini harmanlayın.

Etleri tepsiye yayın.

Üzerine çekirdeklerini ayıkladığınız biberleri iri iri doğrayın.

Aynı şekilde sarımsakları ve soğan parçalarını da etlerin yanına ilave edin.

Domatesleri küp küp doğrayıp malzemelerin üzerine ekleyin.

Salçayı ılık suyla açıp etin üzerine gezdirin.

Kuyruk yağı ve tereyağını da küp küp doğrayıp en üste yerleştirin.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verin.

1 saat pişirdiğiniz yemeğiniz güzelce sulandıktan sonra fırının sıcaklığını 230 dereceye çıkarıp 1 saat daha pişirin. Suyunu çekmesi için arada karıştırın.

Yemeği fırından alıp sıcak servis edin. Afiyet olsun…