GeriMutfak Tüyoları Et mantolama nedir, nasıl yapılır? Et mantolama tarifi ve teknikleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Et mantolama nedir, nasıl yapılır? Et mantolama tarifi ve teknikleri

Et mantolama nedir, nasıl yapılır? Et mantolama tarifi ve teknikleri

Mutfakta tekniklere pek hakim değilseniz et mantolama gibi bazı terimler pek çoğumuz gibi size de yabancı gelebilir. Hatta daha önce rastlamadığımız bazı terimleri son yılların sevilen yarışma programı MasterChef sayesinde sıklıkla duymaya başladık. İşte onlardan biri olan et mantolama da bunlardan biri. Peki, et mantolama nedir, nasıl yapılır? İşte, et mantolama tarifi ve teknikleri…

Genellikle şeflerin kullandığı bir terim olan et mantolama MasterChef yarışmasıyla birlikte en çok arananlar arasına girmeyi başardı. Merak konusu olan et mantolama nedir, nasıl yapılır, teknikleri nelerdir gibi soruların yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz.

ET MANTOLAMA NEDİR?

Mantolama; tavada pişirilen, et, tavuk, deniz ürünü gibi birçok ürüne uygulanabilen bir pişirme işlemidir. Bu özel et mantolama tekniğiyle kızgın tavada mühürlenen malzemenin tereyağıyla yağlanarak gerçekleştirilir.

MANTOLAMA NASIL YAPILIR?

Daha profesyonel bir pişirme tekniği isterseniz, eti mühürlediğiniz tavanın bir köşesine birkaç yemek kaşığı tereyağı koyup eritebilir, ardından bu yağı bir kaşık yardımıyla etinizin üzerinden dökebilirsiniz.

Mantolama adı verilen bu işlem tereyağının tadını da etinize katarak ortaya çıkan lezzeti artırır. Aynı zamanda etin dış yüzeyinin kurumasını önler.

MANTOLAMA TEKNİĞİ NELERDE UYGULANIR?

Mantolama tekniğini tavada pişen etler için deneyebilirsiniz.

Aynı zamanda sebzeleri de soteledikten sonra bir kaşık eriyen tereyağı ile mantolayabilirsiniz.

Beyaz et hazırlıyorsanız tavuğu piştikten sonra tereyağını akıtabilirsiniz.

Tavada balık yaparken de mantolama tekniğinden faydalanabilirsiniz. Bunun için; balık piştikten sonra balığın dört köşesinden ufak bir parça tereyağı eritip kaşıkla üzerine dökün.

False