GeriEt Yemeği Tarifleri Et kavurma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Et kavurma tarifi

Et kavurma tarifi

Kavurma, Kurban Bayramı'nın olmazsa olmazı. Soğan ve sarımsakla da lezzetlenen enfes et kavurmayı kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Ayrıca yanında pilav ve ayran eşliğinde de tadına doyum olmuyor. Peki lokum gibi ve yumuşacık et kavurma nasıl yapılır? İşte et kavurma tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram et
  • 4-5 adet arpacık soğan
  • 4 diş sarımsak
  • Sıvı yağ
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz

Et kavurma tarifi Nasıl yapılır?

Etleri doğrayın.

Tavayı da ocağa alıp kızdırın.

Eti tavaya alıp kavurun. Etler suyunu çekince tavaya sıvı yağ ilave edin.

Daha sonra kısık ateşte pişirin.

Soğan ve sarımsakları da tavaya ekleyip pişirmeye devam edin.

Etler suyunu çekene kadar yemeğinizi pişirin. Eğer et suyunu çekmesine rağmen yumuşak değilse yarım çay bardağı kadar sıcak su ilave edebilirsiniz.

En son baharatlarını ve tuzunu ekleyin.

Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun...