GeriBalık Tarifleri Erikli gelincik balığı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Erikli gelincik balığı tarifi

Erikli gelincik balığı tarifi

Farklı tatlar denemeyi sevenler için lezzetli bir tarifimiz var. Mutfaklarımızda pek sık pişirilmeyen gelincik balığını erik püresinden yapılmış enfes bir sosun içinde pişirdik. Ortaya gerçekten çok farklı bir lezzet çıktı. Bu balığı sade pilavla birlikte servis etmenizi tavsiye ediyoruz, ikisinin uyumuna bayılacaksınız.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram gelincik balığı
  • 500 gram yeşil erik
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz

Erikli gelincik balığı tarifi Nasıl yapılır?

Önce yeşil erikleri yıkayıp üzerini geçecek kadar su koyup, haşlayın.

Soğuyunca tel süzgeçle geçirerek hem çekirdeklerini ayıklayın, hem de yemeğinizde kullanmak üzere püre haline getirin.

Erik pürenizi derin büyük bir tavaya alarak, içine sıvı yağ, şeker, tuz ve biraz su ekleyerek bir sos pişirmeye başlayın.

Balıklarınızı yıkayıp, kılçıklarını ve başlarını ayırarak iri iri dilimleyin.

Sos kaynamaya başlayınca, içine balıkları dizin, kapağı kapatarak 10 dakika pişirin.