GeriTavuk Yemeği Tarifleri Enchilada tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Enchilada tarifi

Enchilada tarifi
Abone Olgoogle-news

İspanyolca kelime anlamı “chili biberi ile tatlandırmak” olan enchilada, nefis bir Meksika yemeği. Kıymayla ya da tavukla yapılan bu bol soslu yemek, bağımlılık yapacak bir lezzete sahip. Evde de yapabileceğiniz enchilada’nın malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Şimdiden elinize sağlık…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet tavuk göğsü
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 adet mor soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet chili biberi
  • 3 adet domates
  • Yarım su bardağı haşlanmış Meksika fasulyesi
  • 1 çay kaşığı un
  • Yarım çay kaşığı toz kişniş
  • 5 adet tortilla

Sosu için:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 3 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 diş sarımsak
  • Kimyon
  • Kekik
  • 1 su bardağı tavuk suyu

Üzeri için:

  • 1 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri
  • Çeyrek demet maydanoz

Enchilada tarifi Nasıl yapılır?

Tavukları jülyen doğrayıp tuz ve karabiberle tatlandırın.

Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın.

Biberleri de çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın.

Domatesleri de soyup küp küp doğrayın.

Zeytinyağını tavada kızdırın.

Tavukları tavada soteleyip tabağa alın.

Aynı tavaya önce soğanları ve sarımsakları ekleyin.

Birkaç dakika soteledikten sonra biberleri ilave edip biraz daha soteleyin.

Domatesleri de ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakın.

Kıvamı koyulaştığında içine unu ve kişnişi de ekleyip harmanlayın.

Meksika fasulyesini ve tavuk parçalarını da ilave edip ocaktan alın.

Tortilla’ları düz bir yüzeye yayıp hazırladığınız tavuklu malzemeleri içine doldurun ve dürüm gibi sarın.

Hazırladığınız dürümleri fırın kabına yerleştirin.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra enchilada’ları fırına verin ve 10 dakika kadar pişirin.

Bu esnada sos için zeytinyağını tencerede kızdırıp unu ilave edin.

Bir iki dakika kavurduğunuz una salçayı, ezilmiş sarımsağı, kırmızı toz biberi, kimyonu ve kekiği ilave edin.

Son olarak tavuk suyunu ekleyip sosu 10 dakika kısık ateşte pişirin.

Fırından çıkardığınız tortilla’ların üzerine sosu döküp rendelenmiş çedarı serpin.

Maydanozları da ilave edip yeniden fırına verin.

Peynirler eridiğinde fırından alıp sıcak servis edin. Afiyet olsun…

Tortilla Cips | Mucize Lezzetler