GeriTatlı Tarifleri Elmalı mini pay tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Elmalı mini pay tarifi

Elmalı mini pay tarifi
Minik ve lezzetli eşsiz bir tat!

Minik ve lezzetli eşsiz bir tat!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 125 gram soğuk tereyağı
  • Yarım su bardağı ekşi krema
  • Pudra şekeri
İç harcı için:
  • 2 adet yeşil elma
  • 2 çay kaşığı limon suyu
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • Çeyrek su bardağı toz şeker
  • 2 çay kaşığı un
  • Karamel sos

Elmalı mini pay tarifi Nasıl yapılır?

Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini streç filmle sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin.

İç harcı için, elmaların kabuklarını soyup küp doğrayın. Kararmamaları için üstlerine limon suyunu ekleyip karıştırın. Ardından sırasıyla, tarçın, toz şeker ve unu ilave edip karıştırın.

Dinlenen hamuru unlanmış tezgahta ince açın. Yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla 10 santimetre çapında eşit sayıda parçalar kesin. Yarısının üzerine bıçakla küçük kesikler atın. Ortalarına elmalı harçtan koyup üzerine karamel sos gezdirin.

Üzeri kesik olan hamur parçasını elmalı harcın üzerine kapatın ve kenarlarını çatalla bastırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra pudra şekeri serpip servis yapın.