Elmalı kurabiye tarifi

Kokusuyla mutfağı saran, tarçın ve cevizin sıcak uyumunu yansıtan elmalı kurabiye, ev yapımı tatlıların en nostaljik lezzetlerinden biri. Tarçınla pişirilmiş elma harcıyla hem çay saatlerine hem misafir sofralarına sıcacık bir tat katıyor. Pratik yapımı ve ağızda dağılan dokusuyla bu tarif, klasik kurabiye lezzetini en dengeli haliyle sofralara sunuyor. Şimdiden afiyet olsun!

Elmalı kurabiye tarifi
Elmalı kurabiye tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un (gerekirse ilave edin)

İç harcı için:

  • 3 adet rendelenmiş elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Nasıl Yapılır
  1. Elmalı iç harcın hazırlanması
    Elma, şeker ve tarçını tavada kısık ateşte pişirin, ceviz ekleyip soğumaya bırakın.
  2. Hamur bazının oluşturulması
    Tüm malzemeleri karıştırarak yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
  3. Hamuru şekillendirme aşaması
    Hamuru merdane ile açın, üçgenler veya kareler halinde kesin. Soğuyan harcı içine koyun, sararak şekil verin.
  4. Pişirme aşaması
    180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin.
  5. Servis önerisi
    Kurabiyeler ılıyınca üzerine pudra şekeri serpin.
  6. Afiyet olsun!
Kapat