Elmalı klafuti tarifi

Klafuti, Fransız mutfağının farklı tariflerinden biri. Çilek, mandalina, vişne, frambuaz gibi meyvelerle de hazırlanan bu tatlı, farklı tatlar arayanlar için harika bir alternatif. Özellikle de beş çaylarına da çok yakışacak. Eğer denemek isterseniz, Elmalı klafuti tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

Elmalı klafuti tarifi
Elmalı klafuti tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:60+ dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 6 adet orta boy golden elma
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla toz şeker
  • 3/4 su bardağı krema
  • Yarım su bardağı un
  • 1 paket vanilya
Nasıl Yapılır
  1. Elmaların hazırlanması
    İlk olarak fırın kabını tereyağı ile yağlayın ve eşit şekilde toz şeker serpin. Elmaları yıkayın ama soymayın. Dörde kesin ve çekirdeklerini çıkarın. Ardından ince ince dilimleyip fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine tekrar toz şeker serpin.
  2. Tatlı hamurunun yapılışı
    Yumurta ve yarım su bardağı toz şekeri bir kasede güzelce çırpın. Üzerine unu ilave edin. Daha sonra vanilya ve kremayı da ekleyip krep hamuru kıvamında gelene kadar çırpın.
  3. Pişirme süreci
    Hamurunuz hazır olunca elmaların üzerine gezdirin. Tatlınızı önceden 175 derecede ısıtılmış fırında üzerine güzelce kızarana kadar pişirin.
  4. Servis
    Tatlınız fırından alıp soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin. Soğuk olarak servis edin.
  5. Afiyet olsun...
Kapat