Geriİçecek Tarifleri Elma kompostosu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Elma kompostosu tarifi

Elma kompostosu tarifi

Elma dört mevsim tezgahları süsleyen çok faydalı bir meyve. Kompostosu da hiç fena olmuyor hani... Üstelik içine ekleyeceğiniz karanfille de lezzeti birkaç katına çıkıyor. Vitamin ve mineral kaynağı olan elma kompostosunun pratik tarifi sizlerle!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram elma
  • 1,5 bardak şeker
  • 6 bardak su
  • 3-4 adet karanfil

Elma kompostosu tarifi Nasıl yapılır?

Elmanın kabuklarını soyun. 4′e bölüp çekirdeklerini temizleyin.

Az su olan bir kabın içine atın.

Üzerine 1,5 bardak şeker koyun.

6 bardak su ilave edin.

Tencerenin kapağını kapatıp ağır ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Karanfil ilave edin ve kaselere koyun.

Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.