Elbasan tava tarifi

Elbasan tava haşlanmış kuzu etinin yoğurtlu bir sosla fırınlanmasıyla yapılan, geleneksel bir Arnavut yemeğidir. Adını Arnavutluk Cumhuriyetine bağlı bir şehir olan Elbasan'dan alır. Peki, elbasan tava nasıl yapılır?

Elbasan tava tarifi
Elbasan tava tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 1 kilogram kuzu böbrek yatağı, kol veya but

Terbiye sosu için:

  • 1-1,5 kilogram yoğurt
  • 3 yumurta
Nasıl Yapılır
  1. Kuzu Eti Hazırlığı:
    Kuzu etini yağ eklenmeden kendi suyunda yaklaşık 30 dakika yüksek ateşte pişirin.
  2. Fırına Hazırlık:
    Pişen etleri fırın kabına dizin ve terbiye sosu hazırlanana kadar fırına verin.
  3. Terbiye Sosu Hazırlığı:
    Yumurtaları yoğurda ekleyip çırpın. Haşlanmış etlerin suyunu süzüp çırpılan karışıma ekleyin.
  4. Etlerin Pişirilmesi:
    Fırından çıkan etlerin üzerine küçük parça tereyağı koyun. Terbiye sosunu kepçe yardımıyla etlerin üzerine dökün. Tekrar fırına verin ve yaklaşık 30 dakika kızarana kadar pişirin.
  5. Sunum:
    Pişen yemeğin üzerine İzmir tulumu rendeleyerek Elbasan tava servise hazırdır.
  6. Afiyet Olsun! 🍽️
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ85 kcal
ŞEKER1 g
YAĞ5 g
PROTEİN8 g