GeriBörek Tarifleri El açması su böreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

El açması su böreği tarifi

El açması su böreği tarifi
Abone Olgoogle-news

Bütün böreklerimiz çok güzel ama su böreğinin yeri her zaman bir başka. Biraz da zahmeti yapım aşamalarıyla "marifet" denince ilk akla gelen yemeklerimizden olan su böreğini geleneksel usullerde yapmak isteyenler için nefis bir tarif hazırladık. Suda haşladığınızda bile yırtılmayan el açması hamuruyla herkesin takdirini toplayacak olan su böreği tarifimiz için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 4 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 250 gram yağlı beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 200 gram tereyağı

Yufkaları haşlamak için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Sıcak su
  • Soğuk su

El açması su böreği tarifi Nasıl yapılır?

Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın.

Yumurtayı, suyu ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Üzerini streç filmle kaplayıp yarım saat kadar dinlendirin.

Bu esnada tereyağını eritip ılınmasını bekleyin.

Maydanozu ince ince kıyıp peyniri rendeleyin ve karıştırın.

Büyük bir tencerede su kaynatın ve içine tereyağını ve tuzu ekleyin.

Bir başka büyük tencereye de soğuk su koyun.

Dinlenen hamuru 10 bezeye ayırın.

30 santimetrelik fırın tepsisini tereyağıyla yağlayın.

Bezelerden birini fırın tepsisinden biraz büyük olacak şekilde açın ve tepsinin tabanına yerleştirin.

Ardından 4 adet bezeyi tepsi büyüklüğünde açıp birbirlerine yapışmayacak şekilde kenara alın.

Bu yufkaları tenceredeki sıcak suya batırıp 2-3 dakika haşladıktan sonra çıkarıp soğuk suya batırın.

Soğuk sudan alıp temiz bir örtünün üzerinde suyunu çektirdikten sonra tepsiye yerleştirin.

Aralarını erittiğiniz tereyağıyla güzelce yağlayın.

4 kat yufkanın üzerine peynirli maydanozlu karışımı serpiştirin.

Kalan hamurlardan 4 tanesini daha aynı şekilde açıp haşladıktan sonra tepsiye yerleştirin.

Kalan son hamuru da en alttaki yufka gibi haşlamadan en üste yayın.

Erittiğiniz tereyağından kalanı da en üste gezdirin ve böreğinizi ocağın üzerinde çevirerek pişmeye bırakın.

Bir tarafı kızardıktan sonra aynı büyüklükte bir başka tepsiye ters yüz ederek aktarın.

Diğer yüzünü de aynı şekilde ocağın üzerinde pişirip dilimledikten sonra servis edin. Afiyet olsun…

Çullama Böreği | Mucize Lezzetler