Kat kat açılan el açması börekler, ustalığınızla şekilleniyor...Birkaç püf noktasına dikkat ederek, çıtır kenarlarıyla fark yaratan el açması börekler hazırlamanız aslında çok kolay. İncecik açılan hamur yufkalarının arasına sevdiğiniz malzemeleri ekleyerek birbirinden lezzetli, kıyır kıyır el açması börekler pişirebilirsiniz. İşte el açması ıspanaklı börek tarifi ve püf noktaları…

El açması börek hazırlarken hamurun inceliği, dinlenme süresi ve yağ oranı sonucu doğrudan etkiler. Birkaç püf noktasına dikkat ederek elde açıp hem de pişince kat kat ayrılan börekler hazırlayabilirsiniz.
Her katında bolca emek var: Evde hazır alınmış gibi su böreği yapmanın püf noktaları
Haberi görüntüleEL AÇMASI BÖREK YAPARKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKEN PÜF NOKTALARI:
Hamuru fazla yoğurmayın: El açması hamurun pürüzsüz olması yeterlidir. Uzun süre yoğurmak sertleşmesine yol açar.
Dinlendirme süresini dikkat edin: Hamur en az 30 dakika oda sıcaklığında dinlenmeli. Bu süre, böreğin yufkasını açarken esnek bir yapı kazanmasını sağlar.
Unu ölçülü kullanın: Hamuru açarken fazla un kullanmak katların arasında kuruluk oluşturur. İnceliği kontrol ederken parmak uçlarını kullanın.
Yağ oranına dikkat edin: Katların ayrılması için ara katlara eritilmiş tereyağı sürün, ancak fazla kullanmayın ki böreğin ağırlaşmasın.
İç harcınız fazla sulu olmasın: Yufkaları hamurlaşmaması için kullanacağınız iç harcı sulu kıvamdaysa fazla suyunu süzün.
Fırından çıkardıktan sonra hafifçe yağlayın: Böreği fırından aldıktan sonra üzerini fırça yardımıyla hafifçe yağlayın.

ISPANAKLI EL AÇMASI BÖREK NASIL YAPILIR?
MALZEMELER:
İÇ HARCI İÇİN:
YAPILIŞI:
En Çok Okunanlar
