GeriEt Yemeği Tarifleri Ekşili köfte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ekşili köfte tarifi

Ekşili köfte tarifi

Ekşili köfte, mutfağımızın en sevilen yemeklerinden biri. İçindeki sebzeleri ve terbiyeli sosu ile akşam sofranızın yıldızı olacak. Yalnız yemeğinizi pişirirken terbiyesinin kesilmemesine dikkat edin. Ekşili köfteyi denemek isterseniz, tarifi ve yapılış aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • Un
  • Nane
  • Karabiber
  • Tuz

Terbiyesi için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 limonun suyu

Ekşili köfte tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı soyup rendeleyin.

Daha sonra pirinç, rendelenmiş soğan, galeta unu kıyma, tuz, nane, karabiber ve yumurtayı bir kaba alıp güzelce yoğurun.

Unu geniş bir tepsiye her yerini örtecek şekilde yayın.

Kıymalı harçtan küçük parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve tepsiye koyun.

Bütün malzemeyi toplar haline getirdikten sonra tepsiyi sallayarak köftelerin her tarafının una bulanmasını sağlayın.

Havuçları, patatesleri küp küp doğrayın.

Havuçları tencereye alın ve üzerine sıvı yağ ilave edip kavurun. 

Üzerine sıcak suyu ekleyip kaynamasını bekleyin.

Su kaynayınca köfte ve patatesleri de tencereye ekleyip kapağını kapatın ve orta ateşte pişirin.

Patates ve havuç yumuşayınca tencereyi ocaktan alın ve ılınması için bekleyin.

Yemeğinizin terbiyesi için limon suyu ve yumurtayı çırpın.

İçine ılınan köfteli sudan ekleyip ısınmasını sağlayın, çünkü tencereye koyduğunuzda yumurta kesilebilir.

Terbiyeyi ekledikten sonra yemeğinizi bir süre daha kaynatın ve ocağı kapatıp dinlenmesi bekletin.

Sıcak servis edin.

Afiyet olsun...