GeriEt Yemeği Tarifleri Ekmek dolması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ekmek dolması tarifi

Ekmek dolması tarifi

Ekmekler ve içlerine doldurulmuş envaiçeşit malzemeyle yapılan nefis sandviçlere bayılıyoruz. Peki ekmeğin içinin oyulup doldurulduğu ekmek dolmasına ne dersiniz? Manisa mutfağına ait bir yemek olan ekmek dolması için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 150 gram tereyağı
  • 1 adet dolmalık ekmek
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 su bardağı et suyu
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Ekmek dolması tarifi Nasıl yapılır?

Bir gün önce yapılmış ya da alınmış dolmalık ekmeğin altından 10 santimetrelik bir kapak açın.

Buradan ekmeğin içini dikkatle boşaltın.

Çıkardığınız ekmek içini elinizle ufalayın.

Diğer yanda soğanı rendeleyin.

100 gram tereyağını tencerede kızdırıp soğanı yağda kavurun.

İçine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.

Tuz, karabiber, 1 su bardağı nohut, ve ekmek içi ilave edin ve hepsini karıştırın.

Bu harcı ekmeğin içine doldurun.

Büyük bir tencerenin tabanına kalan nohutları yayın.

Ekmeği kapağı altta kalacak şekilde nohutların üzerine yerleştirin.

Et suyunu ısıtıp içinde 50 gram tereyağını eritin.

Et suyundan 2 kepçe kadarını dolmanın üzerine gezdirin.

Kapağını kapatıp çok kısık ateşte pişirmeye başlayın.

1 saatlik pişirme süresi boyunca arada et suyunu dolmanın üzerine azar azar dökün.

Et suyunun tamamını tükettikten sonra dolmayı ocaktan alın.

10 dakika kadar dinlendirdikten sonra düz bir tabağa alın.

Dilimleyip yoğurt ya da ayranla servis edin. Afiyet olsun…