GeriMeze Tarifleri Ege usulü fava tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ege usulü fava tarifi

Ege usulü fava tarifi

Zeytinyağlılar mutfağımızın özellikle de Ege’de sofraların olmazsa olmazları. Kimi meze olarak, kimi salata kimi de yemek olarak zevkle tüketilen zeytinyağlıların en sevilenlerinden biri de fava. Soğan ve dereotuyla lezzeti tatlanan Ege usulü favayı siz de akşam yemeğinde masanızda misafir etmek isterseniz işte tarifimiz…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram kuru bakla
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 500 mililitre su

Üzeri için:

  • Dereotu
  • 1 adet kırmızı soğan
  • Zeytinyağı

Ege usulü fava tarifi Nasıl yapılır?

Kuru baklayı yıkayın ve tencereye aktarın.

Baklaların üzerini örtecek kadar su koyup bir tatlı kaşığı tuz ilave edin.

Kısık ateşte pişirin.

Baklalar suyu çektikçe azar azar su ilave edin.

Yumuşak ve koyu bir kıvama gelince ocağın altını kapatıp orta boy dikdörtgen kaba dökün.

Önce oda sıcaklığına getirin, ardından buzdolabına alıp kıvam alıncaya kadar 1-2 saat dinlendirin.

Dolaptan çıkan favayı, dereotu, kırmızı soğan ve zeytinyağı ile servis edin. Afiyet olsun…