GeriSos Tarifleri Duxelles (Düksel) sos tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Duxelles (Düksel) sos tarifi

Duxelles (Düksel) sos tarifi

Duxelles (düksel), tavuk, hindi, pirzola, hatta çorbalara çok yakışan mantar ve aromalı otlardan oluşan enfes bir sostur. Yemeklere kattığı tadının yanında aperatif olarak da başlangıç menülerinde zevkle yerini alır. İşte son zamanların en çok merak edilenleri arasına girmeyi başaran bu lezzetli sosun tarifi…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram mantar
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet küçük arpacık soğan
  • Yarım tatlı kaşığı kuru kekik (Ya da 1,5 yemek kaşığı taze kekik)
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı sirke

Duxelles (Düksel) sos tarifi Nasıl yapılır?

Mantarları temizleyip mutfak robotunda çekin.

Ardından bir tülbent yardımıyla mantarların suyunu sıkın.

Arpacık soğanı incecik doğrayın.

Geniş bir tavayı ocaktan ısıtıp içine 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin.

Soğan, mantar, kekik, tuz ve karabiberi tavaya aktarın.

Mantarlar suyunu salıp çekene kadar tavada çevirin.

Kalan tereyağını ve sirkeyi de ekleyip hızla karıştırarak sirkeyi buharlaştırın.

Gerekirse tuz ve karabiber takviyesi yapın.

Sosunuzu bir gün önceden yapıp soğutarak da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun…