GeriKahvaltılık Tarifleri Dut reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dut reçeli tarifi

Dut reçeli tarifi

Dut yaz aylarının en sevilen, en besleyici ve en faydalı meyvelerinden. Bol sulu ve şekerli yapısıyla reçel yapımına çok uygun olan dutun beyazıyla da karasıyla da nefis sonuçlar elde edebilirsiniz. Biz bu kez beyaz dutla çok nefis bir reçel hazırladık. Kahvaltılarınıza tat katacak dut reçelini mutlaka denemelisiniz…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kase dut
  • 1 kase toz şeker
  • 1 limonun suyu

Dut reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Saplarını ayıkladığınız dutları ezmeden yıkayın.

Tencerenin dibine bir sıra dut yerleştirin.

Üzerine şeker serpin, bir kat daha dut dizin.

Şeker ve dutlar bitene kadar bu işlemi sürdürün.

Tencerenin kapağını kapatıp 1 gece oda sıcaklığında bekletin.

Sabah suyunu salan meyveleri orta ateşte kıvam alana kadar kaynatın.

Reçel koyulaşınca limon suyunu ilave edip bir-iki taşım daha kaynatın ve ocaktan alın.

Oda sıcaklığında ılınan reçeli kavanozlara bölüştürün. Afiyet olsun!