GeriMakarna Tarifleri Dürme makarna tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dürme makarna tarifi

Dürme makarna tarifi

Mezeleriyle, salatalarıyla, et yemekleriyle dikkat çeken Muğla’nın dürme makarnası da oldukça lezzetli. Özellikle Bodrum halkının yemek masasından eksik olmaz. Peki dürme makarna nasıl yapılır? Çökelek ile ev yapımı makarnanın lezzetli buluşması dürme makarnayı mutlaka denemelisiniz. Çok az malzeme ile kolayca yapabileceğiniz dürme makarna tarifini sizler için hazırladık.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram un
  • 5 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 500 gram çökelek
  • Tuz

Dürme makarna tarifi Nasıl yapılır?

Un, yumurta, su ve tuz ile çok sert olmayan bir hamur yoğurun.

Yoğurduğunuz hamurdan bezeler yapın ve 50 dakika kadar dinlendirin.

Dinlenen bezeleri merdane yardımıyla ince ince açın.

Yufkaları küçük kareler halinde kesin.

Kare dilimleri bir kenarı açık olacak şekilde üçgen katlayın.

Tepsi üzerine serin ve 3-4 gün kurumaya bırakın.

Tencerede kaynayan suya sıvı yağ ve tuzu ekleyin.

Kuru makarnaları da kaynayan suya atın.

Pişince, soğuk suda süzün.

Tencerenin tabanına, çökeleğin birazını koyun.

Üstüne haşlanan makarnadan biraz koyun ve tekrar çökelek serpin.

Bu işlemi en üste çökelek gelecek şekilde birkaç kat uygulayın.

Üstüne kızdırılmış tereyağı gezdirin ve kısık ateşte demlendirin.

Afiyet olsun.