GeriPilav Tarifleri Domatesli bulgur pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Domatesli bulgur pilavı tarifi

Domatesli bulgur pilavı tarifi

Her yemeğin yanına yakışan bir pilav, domatesli bulgur pilavı. Bu pilav için domates ve soğanın tereyağlı bulgur pilavıyla olan enfes buluşması diyebiliriz. Bu çok lezzetli pilavı denemek isterseniz, domatesli bulgur pilavı tarifimiz hemen aşağıda…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 su bardağı iri bulgur
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kaynar su

Domatesli bulgur pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Sıvı yağı bir tencerede ısıtın, soğan ve biberleri ince ince doğrayıp kavurun ve salçayı ilave edin.

Daha sonra domateslerin kabuklarını soyun ve küçük küçük  doğrayıp tencereye ekleyin.

Bu arada bulguru bir iki kere yıkadıktan sonra hazırladığınız domatesli harca ilave edin.

Tencereye bulgurun üzerini iki parmak geçecek kadar kaynar su ekleyip ocağı kısın.

Tuzunu, karabiberini ve pul biberini ilave ettikten sonra bulgur tamamen suyunu çekene kadar pişirin.

Bulgur tam suyu çekmeye yakınken yumuşaklığını kontrol edin. Eğer tam pişmediyse biraz daha kaynar su ekleyebilirsiniz.

Bulgur piştiyse tencerenin altını kapatın.

Ayrı bir tavada iki kaşık tereyağını iyice eritin. Tereyağını hafifçe yakarsanız lezzeti artırabilirsiniz.

Erittiğiniz tereyağını pişmiş bulgurun üzerine hemen sıcakken dökün.

Pilavı tencerede 10 dakika kadar kapağı kapalı olarak dinlendirin.

Pilavınız hazır, güzelce karıştırıp hemen servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.