GeriSebze Yemeği Tarifleri Domates Dolması Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Domates Dolması Tarifi

Domates Dolması Tarifi

Karaman bölgesine ait bir tarif olan domates dolması MasterChef programı ile birlikte araştırılmaya devam ediyor. Kıymalı ve yumurtalı yapılabilen domates dolması tarifi, malzemeleri ve yapımı için detaylar hemen aşağıda...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • 12 adet orta boy domates
  • 8 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz

Domates Dolması Tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle pirinci şişmesi için ılık tuzlu suda 20 dakika kadar bekletin.

Bu arada domateslerin saplarını kapak gibi keserek çıkarın.

Her birinin çekirdek kısmını çay kaşığı ile oyup boşaltın.

Dolmanın içinden çıkan çekirdekli, sulu kısımları tencereye koyun.

Soğanları sıvı yağda pembeleştirin.

Kıymayı, pirinci, salçayı, karabiberi ve tuzu soğana karıştırın.

Hazırladığınız bu içi domateslere kaşıkla doldurup bir tencereye alın.

Yarısına gelecek kadar su koyun ve şekeri tuz gibi serpin.

5 dakika kaynatıp altını kısın, ardından 30 dakika kadar bu şekilde pişirin.

Tencereyi ateşten alıp sarımsaklı yoğurt ile servis edin.

Afiyet olsun...