GeriTatlı Tarifleri Deva-i misk helvası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Deva-i misk helvası tarifi

Deva-i misk helvası tarifi

Deva-i misk helvası, bal, yumurta akı ve 41 çeşit baharatla yapılan çok değerli bir Edirne lezzeti. İlk kez Mısır'dan gelen bir şekerci tarafından üretildiği ve adını Sultan 2. Murad'ın verdiği rivayet edilen deva-i misk helvası, hem hoş kokulu olmasıyla hem de şifasıyla biliniyor. Siz de bu helvayı evinizde denemek isterseniz işte malzemeleri ve yapılış aşamaları...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • Limon tuzu
  • Hepsinden 1 tutam amber çiçeği, biberiye, çörekotu, damla sakızı, defne yaprağı, keçiboynuzu, havlıcan, hindistan cevizi, tarçın, aspir, kakule, karabiber, karanfil, kekik, keten tohumu, kimyon, portakal kabuğu, reyhan, rezene, sarı halile, sarı hardal tohumu, vanilya, yenibahar, zencefil, zerdeçal, su, besbase

Deva-i misk helvası tarifi Nasıl yapılır?

  • Şeker, su ve limon tuzunu yüksek ateşte kıvamı iyice koyulaşana kadar kaynatın.
  • İyice özdeşleşen malzemeyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Soğuduğunda içten dışa doğru döve döve rengi beyazlaşana kadar karıştırın.
  • Beyazlaşıp katılaşmaya başladığında içine yumurta akı, bal ve baharatları ekleyin.
  • Diğer yandan helvayı döve döve karıştırmaya devam edin.
  • Bütün malzemelerin tatları birleşene kadar bu işleme devam edin.
  • Ardından soğumasını bekleyip servis edin. Afiyet olsun...