Dereotlu kıtır poğaça tarifi

Dışı kıtır, içi yumuşacık… Mayasız hazırlanan hamuru sayesinde kısa sürede pratik şekilde yapılıyor, üstelik ertesi gün bile tazeliğini koruyor. Mis gibi tereyağı ve taze dereotu kokusuyla fırından çıkan bu poğaça, çay saatlerinin ve kahvaltı sofralarının gözdesi olacak. Şimdiden afiyet olsun!

Dereotlu kıtır poğaça tarifi
Dereotlu kıtır poğaça tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (akı hamura, sarısı üzerine)
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-3,5 su bardağı un
  • Yarım demet ince kıyılmış dereotu
  • Üzeri için susam
Nasıl Yapılır
  1. Hamur bazının oluşturulması
    Yoğurma kabında tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı ve sirkeyi karıştırın. Tuz, kabartma tozu ve unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.İnce kıyılmış dereotunu hamura ekleyip karıştırın.
  2. Hamura şekil verme aşaması
    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
  3. Pişirme aşaması
    Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin.
  4. Servis önerisi
    Fırından çıkan poğaçaları, 10 dakika oda sıcaklığında dinlendirip servis edin.
  5. Afiyet olsun!
Kapat