GeriHamur İşi Tarifleri Damat paçası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Damat paçası tarifi

Damat paçası tarifi

Bursa mutfağında karşımıza çıkan damat paçası, Osmanlı'dan günümüze ulaşan bir lezzet. Özel günlerde ikram edilen bu yemek, mantı sevenlerin de hoşuna gidecek. Peki damat paçası nasıl yapılır? İşte damat paçası tarifi ve malzeme listesi

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 300 gram tavuk eti
  • 125 gram tereyağı

Sosu için:

  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Tuz

Damat paçası tarifi Nasıl yapılır?

Tavuk etini haşlayın.

Fırın tepsisini yağlayıp ilk yufkayı serin.

Yufkanın üzerine tereyağı parçaları yerleştirin.

Diğer yufkaları da aralara tereyağ parçaları koyarak börek gibi dizin.

Daha sonra önceden ısıtılmış fırına verip yufkalar kızarınca çıkarın.

Soğuduktan sonra üzerine 1 su bardağı haşlanmış tavuğun suyunu dökün ve üzerini kapatıp dinlendirin.

Ardından haşlanan tavuk etini didikleyip yufkanın üzerine yerleştirin.

Beşamel sos için de tavuk suyu, un, ezilmiş sarımsak, yumurta, sirke, tuz ve karabiberi karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.

Sos hazır olunca tavukların üzerine gezdirin.

Tereyağını küçük bir tavada eritin ve içine pul biber ilave edin.

Son olarak tereyağlı pul biberli sosu yemeğinizin üzerine gezdirip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...