GeriMutfak Tüyoları Daha lezzetli balık pişirmenin sırları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Daha lezzetli balık pişirmenin sırları

Daha lezzetli balık pişirmenin sırları

Balığı doğru zamanda tüketmek kadar doğru pişirme tekniklerini kullanmak da oldukça önemli. İşte, balık pişirirken lezzetinin artmasını sağlayacak tüyolar...

Nihayet sofralarımızda balık şöleni yaşayacağımız günlerdeyiz. Kuşkusuz birçok besin gibi balığı da mevsiminde tüketmek oldukça önemli. Bir protein ve omega 3 deposu olan balık, lezzetli olduğu kadar besleyici de... Balık pişirmenin püf noktalarına dikkat ederek siz de sofranızda harikalar yaratabilirsiniz.

Fırında Balık

Fırında balık pişirmek isteyenlere ilk önerimiz yağlı kağıt kullanmaktır. Soğanları halka halinde doğrayıp yağlı kağıdın üzerine dizin. Üzerine temizlemiş olduğunuz balıklarınızı dizin. Ayrı bir kapta zeytinyağı, sarımsak, kişniş, karabiber ve tuzu karıştırın. Bu karışımı balığın üzerine eşit bir şekilde dökün ve hiçbir yeri açıkta kalmayacak şekilde yağlı kağıtla üzerini kapatın. Kendi buharında pişen balığın müdavimi olacağınızı düşünüyoruz.

Eğer bu lezzeti biraz daha farklılaştırmak isterseniz defne yaprağı da kullanabilirsiniz. Balığınızın içine yerleştireceğiniz defne yapraklarının verdiği aroma farklı bir tadın kapısını aralayacaktır.

Daha lezzetli balık pişirmenin sırları

Izgara Balık

Tercihinizi ızgaradan yana kullandıysanız ilk adım olarak ızgaranızı yağlayın. Balığınızın dağılma ihtimaline karşı yağlı kağıda da sarabilirsiniz. Mümkün olduğunca balığın kılçığını çıkarmanızı tavsiye ederiz. Pişirirken balığı kurutmamak önemlidir. Mangal ateşinde yapmayı düşünüyorsanız ateşin ayarı da önemlidir. Kömür kullanıyorsanız pişirmeye başlamadan yaklaşık yarım saat öncesinde mangalınızı yakmalısınız. Izgarada pişirilecek olan balık soğuk olduğu takdirde, pişirme süresi uzar ve tadı daha lezzetli olur.

Daha lezzetli balık pişirmenin sırları

Kızartma

Kızartma esnasında temizlemiş olduğunuz balıkları tavaya yapışmaması ve daha lezzetli olması için mısır ununa bulamalısınız. Balığı tavaya yerleştirmeden önce sıcaklığın uygun hale gelmesini beklemelisiniz yoksa balığınız bütün yağı çeker. Balık az miktarda kızgın yağda pişirilmelidir. Balığı fazla kızartırsanız lezzetini kaybetmesine yol açarsınız bu nedenle altın sarısı renge ulaşınca tavadan alabilirsiniz.

Daha lezzetli balık pişirmenin sırları

Buğulama

Mükemmel bir balık buğulamanın sırrı içine ekleyeceğiniz balık suyudur. Balıkları bütün kemiklerinden ayırarak temizleyin. Kuru soğan, havuç ve kerevizi zeytinyağında soteleyin ve içine ayırdığınız kemikleri ekleyin. Üzerine soğuk su ilave ederek yaklaşık 45 dakika kaynatın. Elde ettiğiniz suyu kenara ayırın. İstediğiniz sebzeleri tekrar az miktarda zeytinyağı ile soteleyip içine (büyük balık kullanıyorsanız dilimleyerek) balığınızı ilave edin. Sebzelerle birlikte balığı biraz soteledikten sonra üzerine hazırlanmış olduğunuz balık suyunu dökün. Önerimiz içine birkaç defne yaprağı eklemenizdir.

BİR DE VİDEOLU BALIK TARİFİMİZ VAR, AFİYET OLSUN!

 

False