Dağılmayan sulu köfte tarifi

Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden olan sulu köfte yemeği kolay yapımı ve malzemeleriyle tek başına bir öğün olma özelliği taşıyor. Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'nde bol salça ve yağlı yapılan dağılmayan sulu köfte tarifi malzemeleri ve kolay yapımı ile öne çıkıyor. Yanında da tane tane pirinç pilavıyla yemeye doyum olmuyor. Akşam yemeğine şahane bir lezzet hazırlamak isterseniz, sulu köfte tarifini denemelisiniz. Şimdiden afiyet olsun...

Dağılmayan sulu köfte tarifi
Dağılmayan sulu köfte tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 çay bardağı köftelik bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber

Sosu için:

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Kıvamına göre 5 veya 6 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

Nasıl Yapılır
  1. Harcın hazırlanması
    Soğanı rendeleyin ve maydanozları ince ince kıyın. Ardından kıyma, rendelenmiş soğan, doğranmış maydanoz, bulgur, yumurta ve baharatları derin bir kasede bir araya getirin. Tüm malzemeleri güzelce yoğurarak ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
  2. Sosu hazırlama aşaması
    Bir tencerede sıvı yağı kızdırın. Salçaları ve baharatları ekleyerek yağda kavurun. Üzerine suyu ilave edip karıştırın ve kaynamasını bekleyin.
  3. Köftelerin haşlanması
    Kaynayan sosun içine hazırladığınız köfteleri ekleyin ve yaklaşık 6-7 dakika kadar köfteleri pişirin.
  4. Servis önerisi
    Sıcak köfteleri, yanında sarımsaklı yoğurtla birlikte servis edin.
  5. Afiyet olsun!
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ274 kcal
ŞEKER2 g
YAĞ16 g
PROTEİN16 g