GeriKahvaltılık Tarifleri Dağ çileği reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dağ çileği reçeli tarifi

Dağ çileği reçeli tarifi

Dağ çileği ya da yaban çileğinin aslında bildiğimiz çilekten boyutları haricinde bir farkı yok. Üstelik yapısındaki vitamin ve minerallerle dağ çileği tam bir antioksidan deposu. Bu lezzetli ve sağlıklı meyveyi diğer mevsimlerde de zevkle yemek isterseniz yapabileceğiniz en doğru şey reçelini yapmak olur. Sizin için enfes dağ çileği tarifi hazırladık. Çok beğeneceksiniz. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram dağ çileği
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 kilogram toz şeker

Dağ çileği reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Çilekleri ayıklayıp bol suyla yıkayın.

Tencerenin dibini şekerle kaplayın.

Üzerine çileklerin bir kısmını yerleştirin.

Üzerine yeniden şeker döküp bu işlemi bilekler bitene kadar sürdün.

Tencerenin üzerine temiz bir bez örtün.

Çileklerin suyunun çıkması için tencereyi o şekilde 2 gün kadar güneş gören bir yerde bekletin.

Reçeli pişirmeye başladığınız sırada malzemeye tereyağını ilave edin.

Reçelinizi orta ısıda kaynayana kadar pişirin.

Kaynayınca içinden çilekleri kevgir yardımıyla alın.

Reçeli bir kez süzün, ardından yeniden tencereye alıp yeniden pişirmeye başlayın.

Üzerinde biriken köpükleri de toplayıp kıvamı koyulaşana kadar pişirin.

Kıvamı koyulaşan reçelinize limon suyunu ilave edin.

2 dakika kadar karıştırarak pişirdikten sonra reçelinizi ocaktan alın.

Reçelinizin soğumasına yakın içine çilekleri ekleyin ve ezmeden karıştırın.

Soğuyan reçelinizi cam kavanozlara alıp ağzını sıkıca kapatarak saklayın. Afiyet olsun…