GeriHamur İşi Tarifleri Çörek otlu simit tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çörek otlu simit tarifi

Çörek otlu simit tarifi

Hem çok pratik hem de çok hafif lezzetli olan bu simidi sofralarınıza misafir edin.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Çörek otlu simit tarifi Nasıl yapılır?

Un hariç diğer malzemeleri karıştırın. Üzerine kabartma tozu ve unu ekleyip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.

Hamurdan küçük parçalar kopararak elde rulo haline getirin ve simit şekli verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.