GeriEt Yemeği Tarifleri Çökertme kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çökertme kebabı tarifi

Çökertme kebabı tarifi

Bodrum kebabı olarak da bilenen çökertme kebabı, çıtır çıtır patates ve yoğurt eşliğinde servis ediliyor. Çok kolay bir şekilde hazırlanın bu lezzeti, dilerseniz tavuk etiyle de yapabilirsiniz. Peki çökertme kebabı nasıl yapılır? İşte yoğurt, patates ve etin nefis uyumu çökertme kebabının tarifi ve malzeme listesi. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 300 gram dana eti
  • 2 adet patates
  • 200 gram süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Toz kırmızı biber
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Kekik veya Nane
  • Tuz

Çökertme kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Patatesleri soyup kibrit çöpü inceliğinde dilimleyin. Nişastasının çıkması için güzelce yıkayın. Suyunu süzdükten sonra kızartın ve servis tabağına alın. 

Yoğurda çok az su ekleyerek seyreltin ve rendelenmiş sarımsakları da içine ekleyin. Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu patateslerin üzerine gezdirin.

Sıvı yağı tavada kızdırıp içine salçayı ekleyin ve kavurun.

İçine ılık su tuz ve karabiber ilave edip sos haline gelene kadar pişirin.

Yoğurdun üzerine de salçalı sosu gezdirin.

Etleri ince ince uzun çubuklar halinde kesin ve bir tavada güzelce kavurun. Üzerine tereyağı ve baharatlarını da ilave edin.

Etiniz kavrulunca da patates ve yoğurdun üzerine yerleştirin.

Afiyet olsun...