GeriEt Yemeği Tarifleri Çökertme kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çökertme kebabı tarifi

Çökertme kebabı tarifi

Bodrum kebabı olarak da bilinen çökertme kebabı, Muğla'nın meşhur et yemeklerinden biri. Kızarmış patatesin üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin ve son baharatlarla kavrulmuş enfes etini ekleyin. Çökertme kebabınız hazır! Patates, yoğurt ve etin muhteşem uyumuyla aklınızı başınızdan alacak bir lezzet sizi bekliyor. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 300 gram dana eti
  • 2 adet patates
  • 200 gram süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Toz kırmızı biber
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Kekik veya Nane
  • Tuz

Çökertme kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Patateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.

Nişastasının çıkması için tuzlu suda 10-15 dakika kadar bekletin.

Sudan çıkarıp güzelce süzdükten sonra yağda kızartın ve servis tabağına alın.

Yoğurdu su ile biraz seyreltin ve içine sarımsakları ilave edin.

Dilerseniz 1 veya 2 yemek kaşığı da zeytinyağı ekleyebilirsiniz.

Daha sonra sarımsaklı yoğurdu patateslerin üzerine gezdirin.

İnceltilmiş ve bifteklik olarak doğranmış eti yüksek ateşte 5 dakika kadar kızartın.

Tavadan alınca ince ince doğrayın ve tekrar tavaya alıp kızgın yağda kavurun.

Üzerine de bir miktar baharat ve tereyağı ekleyin.

Kavrulunca patates ve yoğurdun üzerine yerleştirin.

Sıcak servis edin.

Afiyet olsun...