GeriSebze Yemeği Tarifleri Çiriş tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çiriş tarifi

Çiriş tarifi

Erzurum mutfağında da sıkça yapılan ama özellikle Kayseri de gördüğümüz bir yemek çiriş... Yapımı ve görüntüsüyle ıspanak yemeğine de benzetilebilir. Sizde bu kolay ve besleyici yemeği hazırlamak isterseniz tarifini aşağıya yazdık. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram çiriş
  • 1 adet soğan
  • 1 kase kavurma
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 kase yoğurt
  • 3 su bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Yarım limonun suyu
  • 2 diş sarımsak

Çiriş tarifi Nasıl yapılır?

İnce ince doğradığınız soğanlar bir tavaya koyarak ocağa alın.

Üzerine salça ve kavurmayı ilave edin.

İnce doğradığınız çirişleri ekleyerek kısık ateşte pişirin

1 su bardağı sıcak su, bulgur ve tuzu ekleyin.

Piştikten sonra limon suyu da ilave ederek bir tabağa alın

Dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile servis edin.

Afiyet olsun...