GeriTatlı Tarifleri Cimcik baklava tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cimcik baklava tarifi

Cimcik baklava tarifi

Kurban Bayramı yaklaşırken, ev baklavası tarifleri de en çok arananlar arasında yerini almaya başladı. Farklı bir lezzet arayanlar için hazırladığımız Gaziantep’in meşhur cimcik baklava tarifini, kolay yapımı ve malzemeleriyle çok beğeneceksiniz. İşte misafirlerinize zevkle ikram edebileceğiniz cimcik baklava tarifinin evde yapımı ve kolay malzemeleri…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için;

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 2 yumurta
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

İç dolgusu için;

  • 300 gram Antep fıstığı

Üzeri için;

  • 150 gram tereyağı

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Cimcik baklava tarifi Nasıl yapılır?

Hamur için tüm malzemeleri bir yoğurma kabına alın ve ele yapışmayan biraz kuru bir kıvam elde edene kadar yoğurun.

Sonrasında hamuru 8 bezeye ayırın ve nişasta yardımıyla tabak boyutuna gelene kadar açın.

Dinlenmesi için hamurları tepsiye alın ve bir saat kadar bekletin.

Dinlenen hamurlardan 4 bezeyi mümkün olduğunca ince bir şekilde açın ve aralarına nişasta serperek üst üste yerleştirin.

Hamurları ortadan ikiye katlayın, böylelikle sekiz kat elde etmiş olacaksınız.

Üzerlerine bolca Antep fıstığı serpin ve rulo şeklinde yuvarlayın.

Rulo şeklinde sarmış olduğunuz hamurları tepsi boyutunda kare olacak şeklinde kesin.

Kestiğiniz hamurların üzerini fiyonk şeklinde hafifçe büzün.

Üzerine eritmiş olduğunuz tereyağını gezdirin.

170 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin.

Şerbetini su ve şekeri kaynatarak hazırlayın ve kaynadıktan sonra limon suyunu sıkın.

Şerbet de hazır olduktan sonra baklavaya dökün ve şerbetini çekmesini bekleyin.

Diğer kalan 4 bezeyi de aynı şekilde hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun…