GeriTatlı Tarifleri Çilekli cheesecake tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çilekli cheesecake tarifi

Çilekli cheesecake tarifi

Çilek sosuyla kaplı bu cheesecake'i çok beğeneceksiniz.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket yulaflı bisküvisi
  • 6 yemek kaşığı tereyağı
  • 400 gram labne peyniri
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 200 mililitre krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 500 gram çilek

Çilekli cheesecake tarifi Nasıl yapılır?

Büyükçe bir kasede şeker ve labne peyniri şeker eriyene kadar iyice çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederek çırpmaya devam edin. Son olarak krema ve vanilyayı da ilave edip 3-4 dakika daha karıştırın. Bisküvileri ve oda yumuşak tereyağını robotta çekin ve zeminine fırın kağıdı yerleştirilmiş kilitli yuvarlak kalıbın içine elinizle bastırarak yayın. Hazırladığınız labneli karışımı da üzerine döküp 170 derece ısınmış fırında 40-45 dakika kadar pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelmesi için kenarda bekletin. Fırından çıkardığınızda sanki pişmemiş gibi ortası sulu görünebilir, sakın sorun etmeyin soğumaya başlayınca katılaşacaktır.

Bu arada, çilekleri temizleyip yıkadıktan sonra şekerle birlikte robottan geçirin. Sonra bir tencereye alıp nişastayı ilave ederek orta ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alın. Oda sıcaklığına gelen cheesecake’in üzerine çilek peltesini dökün ve yayın. Yaklaşık 6 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra kilitli kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz.