Çılbır tarifi

Uzun yıllardır Türk mutfağının en sevilen tarifleri arasında olan çılbır, lezzetiyle harika bir öğün oluyor. Yoğurtla buluşan nefis poşe yumurta, üzerine gezdirilen tereyağlı pul biberle tadına doyum olmayan bir lezzete dönüşüyor. Siz de sabah kahvaltılarınıza ya da hafif bir akşam öğününe özel bir tat katmak isterseniz çılbır tarifini deneyebilirsiniz. İşte çılbır tarifi ve malzemeleri...

Çılbır tarifi
Çılbır tarifi
cakeServis:2 Kişilik
cookSüre:30 dk
cakeKolay

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yumurtayı pişirmek için 1 litre su
Nasıl Yapılır
  1. Yoğurdun hazırlanması
    Yoğurdu bir kaseye alın, sarımsağı ezip içine ilave edin. Karıştırın ve kenara alın.
  2. Yumurta için pişirme suyunun hazırlanması
    Geniş bir tencereye suyu ekleyin, sirke ve tuzu ilave edip kaynamaya bırakın. Su kaynayınca altını hafif kısın ve bir kaşık yardımıyla suda girdap oluşturun.
  3. Yumurtaların pişirilmesi
    Yumurtaları tek tek bir kaseye kırın. Girdap oluşturduğunuz suyun içine dikkatlice bırakın. Yaklaşık 3-4 dakika pişirip kevgir yardımıyla sudan alın.
  4. Tereyağın hazırlanması
    Küçük bir tavada tereyağını eritin, pul biber ekleyin ve köpürdüğünde ocaktan alın.
  5. Servis aşaması
    Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu tabağa yayın ve üzerine haşlanmış yumurtaları yerleştirin. Sıcak tereyağlı karışımı yumurtaların üzerine gezdirin.
  6. Servis önerisi
    İsteğe göre üzerine taze ot kıyıp serpebilirsiniz. Buğday ekmeği, pide veya ekşi mayalı ekmekle servis edebilirsiniz.
  7. Afiyet olsun!
Kapat