Çikolatalı ravioli tarifi

Klasik ravioliye tatlı bir dokunuş yapmak isteyenler için bu tarif adeta bir sürpriz. İncecik açılmış kakao aromalı hamurun içinde mascarpone ve ricotta peyniriyle hazırlanan krema, dolgun ve farklı bir lezzet dengesi sunuyor. Üzerine serpiştirilen kıtır parçalarla bu tatlı, sofralarınıza şıklık katıyor. Makarnaya tatlı bir yorum katarak fark yaratmak isteyenler için mükemmel bir seçim. Şimdiden afiyet olsun!

Çikolatalı ravioli tarifi
Çikolatalı ravioli tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 2,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı su

İç harcı için:

  • 200 gram mascarpone peyniri
  • 60 gram ricotta peyniri
  • 50 gram bitter çikolata
  • 50 gram sütlü çikolata
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı vanilin

Üzeri için:

  • İsteğe göre; kavrulmuş fındık, badem, yulaf veya granola parçaları
Nasıl Yapılır
  1. Hamurun hazırlanması
    Unu ve kakaoyu geniş bir kapta karıştırın. Ortasını açarak yumurtaları ekleyin, yavaş yavaş suyu ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru streç ile sarıp yarım saat dinlendirin.
  2. İç dolgunun karıştırılması
    Mascarpone, ricotta, şeker ve vanilyayı bir kapta karıştırın. Çikolataları benmari usulü eritin. Çikolatalar soğuduktan sonra peynirli karışımla birleştirin.
  3. Hamuru birleştirme aşaması
    Hamuru iki parçaya ayırın. Tezgahı hafifçe unlayarak iki hamuru da ince olacak şekilde açın. Hazırladığınız dolguyu sıkma poşeti veya kaşık yardımıyla hamurlardan birine, aralarında bir parmak boşluk kalacak şekilde koyun. Diğer hamuru üzerine kapatın. Tırtıklı hamur keseceği veya bıçak yardımıyla dolgu kenarlarından hamuru kesin.
  4. Pişirme aşaması
    Kaynar suda ravioliler yumuşayana kadar yaklaşık 3-4 dakika haşlayın.
  5. Servis önerisi
    Raviolileri tabağa alın üzerine isteğinize göre kavrulmuş fındık, badem, yulaf veya granola parçaları serpin.
  6. Afiyet olsun!
Kapat