GeriPilav Tarifleri Ciğerli pilav tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ciğerli pilav tarifi

Ciğerli pilav tarifi

Türk mutfağında pilavın özel bir yeri vardır. Tüm yemeklerin tamamlayıcısı olarak sofralardan eksik olmayan pilavın her türü sık sık tüketilir. Sadesinden domateslisine birçok türü olan pilavı bu sefer de ciğerli deneyelim. Peki ciğerli pilav nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri aşağıda…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kase pirinç
  • 250 gram dana ciğer
  • 2,5 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2,5 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı yeni bahar
  • Karabiber

Ciğerli pilav tarifi Nasıl yapılır?

Pirinçleri ılık suya bırakıp en az 20 dakika dinlendirin.

Ciğerleri sotelik doğrayın.

Daha sonra soğanı da yemeklik doğrayın.

Soğanı tavaya alın ve yağ ekleyip pembeleşmeye başlayınca dolmalık fıstıkları ekleyin.

Rengi dönünce ciğerleri ekleyin ve piştiğinden emin olunca pirinci süzüp tavaya koyun.

Ardından baharatları da ekleyip biraz kavurun.

2 kase sıcak suyu da pilava dökün ve tuzunu ekleyin.

Pilavı karıştırıp demlemeye bırakın.

Afiyet olsun.