GeriPilav Tarifleri Ciğerli iç pilav tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ciğerli iç pilav tarifi

Ciğerli iç pilav tarifi
Abone Olgoogle-news

Öyle bir pilav ki, içinde yok yok... Normalde yemeklerin tamamlayıcısı olan pilav bu haliyle tam bir ana yemek. Bahsettiğim lezzet kesinlikle iç pilav. İçerisine koyulan enfes ciğer, fıstık ve kuş üzümü ile tadına doyum olmayan ciğerli iç pilav nasıl yapılır? işte cevabı...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 250 gram ciğer
  • 20 gram dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 5-6 dal dereotu
  • Tuz

Ciğerli iç pilav tarifi Nasıl yapılır?

Pirinci güzelce yıkayıp, tuzlu ılık suda dinlendirin.

Ciğeri küçük küpler şeklinde doğrayın ve yıkayıp suyunu süzün.

Daha sonra derin bir tencereye tereyağı ve zeytinyağı koyup eritin.

Üzerine de ince ince doğradığınız soğanları ilave edip kavurun.

Ardından dolmalık fıstıkları da ekleyin.

Malzemeler kavrulduktan sonra doğradığınız ciğerleri ve kuş üzümünü de ekleyin.

Ciğerlerin rengi değişene kadar kavurun.

En son pirinçleri ve suyu da ekleyin.

Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.

Suyunu çektikten sonra da dereotunu ince ince doğrayıp üzerine serpiştirin.

Pilavınız servise hazır.

Afiyet olsun.

Kestaneli İç Pilav | Mucize Lezzetler