GeriEt Yemeği Tarifleri Çiftlik kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çiftlik kebabı tarifi

Çiftlik kebabı tarifi

'Akşam ne pişirsem?' diye düşünüyorsanız, sizin için nefis bir tarifimiz var. Çiftlik kebabı... Etin ve sebzenin bir araya geldiği bu leziz yemek, farklı bir şeyler denemek isteyenler için de güzel bir alternatif. Yapılışı biraz zaman alsa da yemesi ayrı keyifli. Peki çiftlik kebabı nasıl yapılır? Eğer denemek isterseniz, işte çiftlik kebabı tarifi ve malzemeleri... Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram kuzu kuşbaşı
  • 2 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz

Çiftlik kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Etleri tencereye alın ve zeytinyağı ile birkaç dakika kavurun.

Soğanı ve sarımsağı da ince ince doğrayıp etin üzerine ilave edin ve birkaç dakika daha kavurun.

Üzerine 3-4 su bardağı su ekleyip pişirin.

Diğer taraftan da patates ve patlıcan soyup küp küp doğrayın.

Biberleri de ince ince doğrayın.

Daha sonra patates, patlıcan ve biberi kızartıp kenara alın.

Domatesi de soyup küçük küçük doğrayın ve kızartılan sebzelerin üzerine ekleyin.

Üzerine de bezelyeleri ilave edip karıştırın.

Tüm sebzeleri ve pişen eti suyu ile beraber fırın tepsisine alın.

Yemeğinizi önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun...