Cibes salatası tarifi

Ege bölgesinde sıklıkla rastlanan bir bitki olan cibes; karnabahar, beyaz lahana ve karalahana gibi sebzelerin söküldükten sonra toprakta kalan köklerinden büyüyen kısmına verilen addır. Geleneksel İzmir mutfağında haşlandıktan sonra üzerine limonlu sos gezdirilerek servis edilen cibes, ilkbahar aylarında yetişmeye başlar. Her türlü yemeğin yanına yakışan bu salatanın yapımı pratik olduğu gibi tam bir vitamin deposu. Sofralarınıza bu güzel salatayı da eklemek isterseniz işte tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

Cibes salatası tarifi
Cibes salatası tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30 dk
cakeKolay

Malzemeler

  • Yarım kilogram cibes
  • Limon
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Su
Nasıl Yapılır
  1. Cibeslerin hazırlanması
    Cibeslerin saplarını kesip temiz suyla yıkayın.
  2. Cibeslerin pişirilmesi
    Bir tencereye su ekleyip tuz ilave edin ve cibesleri 15-20 dakika arası haşlayın. Haşlanmış cibesleri süzüp soğumaya bırakın.
  3. Salata sosunun hazırlanması
    Bir kasede zeytinyağı, limon suyu, tuz ve isteğe bağlı olarak ezilmiş sarımsağı karıştırın.
  4. Servis aşaması
    Sosla güzelce harmanladığınız cibesleri uygun bir servis tabağına alın ve servis edin.
  5. Afiyet olsun!
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ178 kcal
ŞEKER0 g
YAĞ18 g
PROTEİN4 g