GeriEt Yemeği Tarifleri Chili con carne tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Chili con carne tarifi

Chili con carne tarifi

Meksika mutfağının meşhur lezzetlerinden chili con carne tarifini denemeye ne dersiniz? Kıymalı fasulye yemeği de diyebileceğimiz chili con carne acı biber, kıyma ve domatesin bir araya geldiği nefis bir lezzet. Dilerseniz pilav eşliğinde veya taco ile tüketebilirsiniz. Peki Chili con carne nasıl yapılır? İşte evde Chili con carne tarifi ve malzemeleri...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 350 gram kıyma
  • 2 adet konserve Meksika fasulyesi
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 - 6 adet domates
  • 4 yemek kaşığı konserve mısır
  • 2 diş sarımsak
  • 15 dilim jalapeno biber turşusu
  • 1 çay bardağı su
  • Kimyon
  • Pulbiber
  • Zeytinyağı

Chili con carne tarifi Nasıl yapılır?

Soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayın.

Zeytinyağını da tavada ısıtın.

Domateslerin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın.

Soğan ve sarımsağı zeytinyağında soteleyin.

Üzerine kıymayı ekleyin.

Mısır ve Meksika fasulyesi dışındaki diğer malzemeleri de tencereye ilave edip 10 dakika kadar pişirin.

Son olarak Meksika fasulyesi ile mısırı da ekleyip 10 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.

Afiyet olsun...