GeriHamur İşi Tarifleri Cevizli kulak tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cevizli kulak tarifi

Cevizli kulak tarifi

Cevizli kulak, Manisa mutfağına ait bir hamur işi. İçi doldurulmayan, salçalı sos ve cevizle servis edilen bir tür mantı olarak tarif edebileceğimiz cevizli kulak için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. İşte cevizli kulak tarifimiz…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 2 çay kaşığı tuz

Haşlamak için:

  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için:

  • 200 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 250 gram ceviz içi

Cevizli kulak tarifi Nasıl yapılır?

Un, yumurta, 2 çay kaşığı tuzu derin bir kasede karıştırın.

Azar azar su ekleyerek kulak memesinden biraz sert bir hamur elde edin.

Hamuru iki bezeye ayırın.

Bezeleri 50-60 santimetre çapında açın ve 2x2 santimetre boyutlarında karelere bölün.

Kareleri içlerini doldurmadan iki ucundan tutup bastırarak kulak şeklinde kapatın.

2 litre kadar suyu tencerede kaynatın.

İçine 1 çay kaşığı tuz ekleyip ve sıvı yağ ekleyip hamurları bu suda 5 dakika kadar haşlayın.

Hamurları kevgirle sudan alıp tabaklara aktarın.

Tereyağını bir tavada kızdırıp içinde salçayı kavurun.

Hamurların üzerine salçalı yağ ve dövülmüş ceviz serpiştirin. Afiyet olsun…