Cevizli kakaolu kek tarifi

Yoğun kakao aroması ve ceviz parçalarının kattığı dolgun dokusuyla bu kek, ev yapımı kek tariflerin en sevilenlerinden biri. Her lokmada yumuşacık iç dokusu ve dışının hafif kıtırlığıyla dengeli bir lezzet sunuyor. Kahve saatlerine ya da çay eşlikçisine dönüşen bu tarif, kakaonun en sade ama en zengin halini sofralarınıza taşıyor. İşte cevizli kakaolu kek yapımı ve malzemeleri.

Cevizli kakaolu kek tarifi
Cevizli kakaolu kek tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı krema
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Nasıl Yapılır
  1. Hamurun bazının oluşturulması
    Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  2. Sıvı malzemelerin eklenmesi
    Yağ, krema ve sütü ekleyip karıştırın.
  3. Kuru malzemelerin eklenmesi
    Kakao, un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek spatula ile söndürmeden katlayarak karıştırın.
  4. Pişirme aşaması
    En son cevizi ekleyip yağlanmış kalıba dökün. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
  5. Servis önerisi
    Soğuyunca dilimleyip servis edin.
  6. Afiyet olsun!
Kapat