GeriMutfak Tüyoları Cevizli ev baklavası tarifi, yapımı ve püf noktaları: Kıyır kıyır ev baklavası nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cevizli ev baklavası tarifi, yapımı ve püf noktaları: Kıyır kıyır ev baklavası nasıl yapılır?

Cevizli ev baklavası tarifi, yapımı ve püf noktaları: Kıyır kıyır ev baklavası nasıl yapılır?

Bayramların geleneksel tatlılarından ev baklavası kıyır kıyır ağızda dağılan tadıyla yine bayram sofralarının vazgeçilmezi oluyor. El açması ev baklavası yapımı için elbette önemli püf noktaları uygulamak gerekiyor. Her ne kadar zahmetli olsa da birazdan vereceğimiz ev baklavası tarifi ile sevdiklerinize bu bayram da nefis bir tatlı ziyafeti verebilirsiniz. Peki, ev baklavası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, cevizli ev baklavası tarifi, yapımı ve püf noktaları...

Kurban Bayramı yaklaşırken, hazırlıkların başında gelen ev baklavası tarifi için araştırmalar hız kazanmaya başladı. Ev baklavası tarifi püf noktalarından biri şerbeti olurken el açması hamurunda da bazı detaylar gerektiryor. Peki, gerçek ev baklavası nasıl yapılır? İşte, ev yapımı baklava tarifi ve püf noktaları...

EV BAKLAVASI MALZEMELERİ

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un

İçi için:

  • Dövülmüş ceviz

Açmak için:

  • Mısır nişastası

Şerbeti için:

  • 4 bardak şeker
  • 5 bardak su
  • Birkaç damla limon suyu

Üzeri için:

  • 300 gram tereyağı

Cevizli ev baklavası tarifi, yapımı ve püf noktaları: Kıyır kıyır ev baklavası nasıl yapılır

EV BAKLAVASI NASIL YAPILIR?

Yumurta, süt, sıvı yağ, sirke, kabartma tozu ve tuzu bir yoğurma kabına alıp karıştırın.

İçine aldığı kadar un ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ne çok yumuşak ne de çok sert bir hamur elde edin.

Hamurunuz kıvama gelince 30 eşit parçaya bölün.

Bu bezelerin her birini yemek tabağı büyüklüğünde açın ve aralarına nişasta serperek 10’lu gruplar halinde üst üste dizin.

Üst üste dizdiğiniz yufkaları tepsi büyüklüğünde yeniden açın. Böylece 3 adet baklava yufkası elde edeceksiniz.

Yufkaların birini tepsiye yayın. Üzerine dövülmüş ceviz serpin.

Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın.

Son yufkayı da tepsinin en üstüne yayın ve baklavanızı dilediğiniz gibi dilimleyin.

Fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.

Tereyağını bir sos tenceresinde eritin ve dilimlediğiniz baklavaların üzerine her yerine gelecek şekilde gezdirin ve tepsiyi fırına verin.

Üzeri kızarınca çıkarıp soğumaya bırakın.

Baklavalar iyice soğuyunca şerbetini hazırlamaya başlayın.

5 bardak su ve 4 bardak şekeri tencereye koyup iyice eritin.

15 dakika kaynattıktan sonra içine limon suyunu ekleyin.

Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatın.

Şerbeti sıcakken iyice soğumuş baklavaların üzerine dökün.

Tatlınız şerbetini çektiğinde yenmeye hazırdır. Afiyet olsun!

Cevizli ev baklavası tarifi, yapımı ve püf noktaları: Kıyır kıyır ev baklavası nasıl yapılır

EV BAKLAVASI PÜF NOKTALARI

Baklava yapımında tereyağının etkisi büyüktür. Kalitesi ve ölçüsüne dikkat edilmelidir.

Ayrıca baklava yufkası mümkün olduğunca ine açılmalıdır ki şerbeti iyice çekebilsin.

Baklava hamuru için sert sarı buğday unu kullanmak da lezzetin artmasını sağlar.

Yine buğday nişastası güzel açılmasına yardımcı olur ve dağılmasını engeller.

Hamurun en önemli püf noktası içerisine sirke ilave etmektir. Bu sayede baklava kıyır kıyır olur ve şekerlenmez.

False