GeriHamur İşi Tarifleri Bursa lokumu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bursa lokumu tarifi

Bursa lokumu tarifi

Bursa lokumu adının çağrıştırdığının aksine bir tatlı değil hamur işi. Arasına ceviz serpilerek rulo şeklinde sarılan mayalı hamurların fırında pişirilmesiyle elde edilen Bursa lokumu, çay saatlerinde yeni favoriniz olmaya aday. Siz de Bursa lokumunun tarifini arıyorsanız işte malzemeler ve yapılış aşamaları…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket yaş maya

Açmak için:

  • Eritilmiş tereyağı

İç harcı için:

  • 2 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 2 yemek kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı yenibahar
  • 1 su bardağı toz şeker

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı

Bursa lokumu tarifi Nasıl yapılır?

Hamur malzemelerini bir yoğurma kabına alın ve yoğurun.

Gerekirse ele yapışmaması için bir miktar daha un ilave edin.

Üzerini nemli bir bezle örterek ılık bir yerde 1 saat mayalandırın.

İç malzemelerini ayrı bir yerde karıştırın.

Dinlenen hamuru ikiye bölün.

Her birini yağlanmış tezgahta 2 milimetre kalınlığında yağlayarak merdane ile açın.

Harcın yarısını hamurun üzerine serpin ve yayın.

Hamuru rulo şeklinde sarın ve 3 parmak kalınlığında dilimler kesin.

Yağlanmış orta boy bir fırın kabına yan yana dizin.

Kalan hamuru da aynı şekilde kesin ve yerleştirin.

Bu şekilde de 1 saat mayalandırın.

Yumurta sarısı ve yoğurdu bir kasede karıştırın.

Hamurun üzerine fırça ile sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun…