GeriTatlı Tarifleri Bulgurlu revani tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bulgurlu revani tarifi

Bulgurlu revani tarifi

Revani en sevilen ve en sık tüketilen şerbetli tatlılarımızdan. Oldukça pratik olmasıyla da herkesin sevgilisi haline gelen revaniyi içine irmik yerine bulgur ekleyerek denemeye ne dersiniz. Ağızda dağılan nefis bir kıvam yakalayacağınız tarifimiz aşağıda. Tadına bakmadan geçmeyin, pişman olmayacaksınız.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 6 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı çiğ köftelik bulgur
  • Yarım tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

Şerbeti için:

  • 6 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2-3 yemek kaşığı limon suyu

Bulgurlu revani tarifi Nasıl yapılır?

Yüksek kenarlı, 30 santimetre çapında bir tepsi veya kalıbı yağlayın.

Derin bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpın.

Elenmiş un, ince bulgur ve limon kabuğunu ilave edin.

Büyük bir kaşık yardımı ile aşağıdan yukarı olacak şekilde karıştırın.

Hamuru yağlanmış tepsiye dökün ve orta ısılı fırında 35-40 dakika pişirin.

Bu sırada şerbeti için şeker, su ve limon suyunu ateşe koyun.

Şeker eriyinceye kadar karıştırın ve kaynadıktan 3 dakika sonra ateşten alın.

Tatlıyı fırından çıkarıp üzerine sıcak şerbeti dökün.

Şerbeti çekmesi için tekrar kapatılmış ama sıcak fırına sürün.

Soğuyunca dilimlere ayırın.

Antep fıstığı, Hindistan cevizi rendesi veya kaymak ile servis yapın.