GeriTavuk Yemeği Tarifleri Buharda pişmiş sebzeli tavuk tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Buharda pişmiş sebzeli tavuk tarifi

Buharda pişmiş sebzeli tavuk tarifi

Tavuk ve sebzenin bu muhteşem uyumu sofralarınıza harika bir lezzet katacak... Üstelik çok da hafif çünkü buharda pişiyor. Alüminyum folyoda ya da pişirme torbasında yapabileceğiniz bu yemek o kadar pratik ki haftada bir kez mutlaka yapmak isteyeceksiniz. İşte buharda pişmiş sebzeli tavuk tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 kaşık sıvı yağ
  • 1 parça yağsız kemiksiz tavuk göğsü
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 1 adet limon
  • 1 diş sarımsak
  • 100 gram brokoli
  • 55 gram karnabahar
  • Yarım yer elması
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 55 gram maydanoz

Buharda pişmiş sebzeli tavuk tarifi Nasıl yapılır?

Fırını önceden 220 derecede ısıtın. Tavuk göğsünün üzerine biraz yağ sürün ve karabiber serpiştirin. Biraz limon sıkın ve dövülmüş sarımsağı ilave edin. Tavuğu alüminyum folyoya koyun ve etrafını buhar için hava alacak kadar boşluk bırakarak sarın. 15-20 dakika boyunca arzu ettiğiniz yumuşaklığa ulaşıncaya kadar buharda pişirin.

Tavuğu fırından alın, bir tabağa koyun ve kalan suyun birazını üzerine dökün. Soyulmuş sebzeleri de tabağa ekleyin ve kalan yağı üzerine dökün. Biraz daha karabiber serpin, yemeğin kalan suyunu tabağın üzerine dökün ve doğranmış maydanozla süsleyerek servis edin.