GeriEt Yemeği Tarifleri Bonfile sarma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bonfile sarma tarifi

Bonfile sarma tarifi

Et ve sebzeyi bir araya getirip lezzetli bir yemek haline getirmek çok kolay. Peki bu yemeğin sunumunu da güzelleştirmeye ne dersiniz? Sebzeleri bonfile parçalarının içine sarıp hem lezzetlerin birbirine geçmesini kolaylaştırıp hem de ziyafet sofralarına yakışacak bir yemek elde edebilirsiniz. İşte nefis bonfile sarma için malzemeler ve yapılış aşamaları...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 8 parça inceltilmiş bonfile
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 8 adet kültür mantarı
  • 1 adet dolmalık biber
  • 1 adet havuç
  • Yarım tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı kaşar rendesi
  • Tuz
  • Karabiber

Eti marine etmek için:

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı süt
  • Sıvı yağ
  • 1 adet defne yaprağı

Bonfile sarma tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı rendeleyip içine sütü, sıvı yağı ve defne yaprağını ekleyin.

Etleri bu sosun içine koyup üzerini streç filmle sarın.

Etleri buzdolabına koyup 10-12 saat (vaktiniz varsa 24 saate kadar uzatabilirsiniz) marine edin.

Kuru soğanı piyazlık doğrayın.

Mantarları ve sarımsağı da ince ince kıyın.

Havucu ve dolmalık biberi ince jülyen doğrayın.

Sıvı yağı tavada kızdırıp soğan ve sarımsakları soteleyin.

Havuç, mantar ve dolmalık biberi ekleyip yumuşayana kadar sebzeleri soteleyin.

Salçayı ekleyip karıştırdıktan sonra tuzu ve baharatları da ilave edin.

Ocaktan aldığınız harca kaşar rendesini ekleyip harmanlayın.

Marine ettiğiniz etlerin içine hazırladığınız sebzeli harcı rulo şeklinde sarın.

Sarmaları bir kürdanla tutturup kızdırdığınız tavaya alın.

Çevirerek her tarafını pişirdiğiniz etleri dilimleyip servis edin. Afiyet olsun…