GeriMutfak Tüyoları Blondie tarifi: Blondie nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Blondie tarifi: Blondie nasıl yapılır?

Blondie tarifi: Blondie nasıl yapılır?

Çay saatlerinize yakışan bir kek tarifimiz var: Blondie. Brownie keki herkes sever. İçerisinde kahve bulunan blondi de bambaşka lezzet. Bu nefis keki evinizde kolayca yapabilirsiniz. Peki blondie nasıl yapılır? İşte blondie tarifi...

Islak ve yumuşak kıvamıyla brownie kek hepimizin favorisi. Kahveyle hazırlanan blondie'yi de çok seveceksiniz. Çay saatlerinize lezzet katacak bu nefis kekin tarifini sizler için derledik. Denemeye ne dersiniz?

MALZEMELER:

2 adet yumurta
100 gram tereyağı
1 su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı filtre kahve
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı damla çikolata ya da fındık

NASIL YAPILIR?

Tereyağını eritin. Daha sonra bir kaba alarak üzerine şeker ekleyin ve çırpın. Ardından yumurtayı da ilave edin birkaç dakika daha çırpın. Başka bir kasede de un, kahve, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı, tereyağlı yumurtalı karışıma ekleyip mikserin düşük hızıyla çırpın. En son damla çikolataları da ilave edip karıştırın.

Pişirme kağıdı serilmiş kare fırın kabına kek hamurunu yayın. Kekinizi önceden 170 derecede ısıtılmış fırına verin. 25 dakika kadar pişirdikten sonra keki fırından çıkarın. Ilındıktan sonra servis edebilirsiniz.

 

False